24 Nisan 2015 Cuma

DOĞAL TAŞLARIN TEMİZLENMESİ


Bir önceki yazımda değerli taşların mutlaka belli dönemlerde temizlenmesi gerektiğinden bahsetmiştim. Uzun süre kullanılan taşlar topladığı negatif enerjileri gerisin geri bize vermeye başlar. Bu nedenle mutlaka belli aralıklar ile taşlar temizlenmelidir.

Arındırılmamış taşlar yeteri kadar faydalı olamazlar diyor taş uzmanları. Tabi her taş da aynı yöntem ile temizlenmez. Bazı taşlar toprağa gömülerek temizlenirler, bazılarını temizlemek için de sadece yıkamak yeterlidir. Bazı taşları temizlemek için tütsü dumanı bile yeterli oluyor. Mesela bazı taşları temizlemek için akan suyun altına tutmak gerekirken bazılarını suyun altında bekletmek gerekiyor. Bazı taşlarda hiç negatif enerji biriktirmedikleri için temizlenmeleri de gerekmiyor.

Değerli taşları eğer şifa için kullanacaksak kullanmadan önce mutlaka negatif enerjiden temizlenmeleri gerekiyor ve yine mutlaka pozitif enerji yüklemesi yapmak gerekiyor.

Temizlenmeden kullanılan taşlar bize negatif enerji verir. Tabi bu da bizi tedavi edici değil rahatsız edici olabilir.

Taşı kullanım süresine ve kullanım sıklığına bağlı olarak belirli sürelerde arındırmak gerekiyor. Bu arındırma aralığı haftada bir olacağı gibi ayda birde olabilir. Normal kullanılan taşların temizlenme süresinin iki ya da üç haftada bir olması gerektiğini söylüyor uzmanlar. Zaten taşı kullandıkça temizlenme süresini kendinizde belirleyebileceksiniz. Taşın arındırma süresini aldığınız pozitif enerji ya da size verdiği negatif enerjiden de anlayabilirsiniz. Her taşın özelliğini verirken zaten arındırma ve temizleme işlemlerini de ayrıntılı bir şekilde anlatacağım.

Afiyet ve sağlıkla inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder