2 Ocak 2014 Perşembe

soğan halkaları


Uzun zamandır denemek isteyip de deneyemediğim bir tarif soğan halkaları.
Geçen gün pizza siparişinin yanında gelen halkaları ev ortamında daha bir iştahla yiyen
çocuklarımı görünce dayanamadım ve yapmaya karar verdim sonunda.
Ölçüye aslında tam olarak uymaya gerek yok bu nedenle doğaçlama takıldım ben.
Çok kolay bir tarif şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin..
 

Soğan
Maden Suyu
Un
Yumurta akı
Pane harcı
Tuz







Soğanları yuvarlak olacak şekilde dilelim.
Dilimlenmiş soğanları halka halka ayıralım.
Soğan halkalarını suya koyup buzlukta beklemeye alalım.
Soğan halkaları buzlukta dinlenirken,
yumurta akı ve tuzu iyice çırpalım.
Maden suyu ve unu başka bir kapta karıştırıp
yumurta akı ile karıştırın.
Kıvamı tutturana kadar un ekleyin.
Boza kıvamına gelen karışıma ;
buzlukta bekleyen soğan halkalarını kurulayın
ve batırın daha sonra da pane
harcına bulayıp kızgın yağa atın.
Kızaran soğan halkalarını kağıt 
havlu serilmiş tabağa alın.
Balık , et yemekleri , pizza vb.
 yemeklerle birlikte servis yapın.
afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder