5 Ağustos 2013 Pazartesi

TERE

              Turpgiller familyasından kokulu bir bitkidir. Kumlu ve ıslak toprakları seven bir bitkidir. A ,C, E ,PP vitaminleri içer. İyot , fosfor , manganez , bakır gibi madensel tuzları barındırır.  Yaprakları salata olarak kullanılır. Vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. Pişince acılaştığı için çiğ olarak yenir. Anavatanı Asya'dır. Vitamin açısından zengindir. Türkiye'nin her yerinde yetişir. Portakaldan çok C vitamini içerir. Sütten çok kalsiyum içerir. Kansere karşı iyi bir koruyucudur. Ispanaktan çok demir vardır içinde. faydalarına gelince say say bitmez...
DNA hasarlarını azaltarak hücrelere direnç kazandırıyor.
Kabızlığı giderir.
İştah açıcıdır.
Deri hastalıklarında kullanılır.
Dolaşım bozukluklarında yararlıdır.
Kronik bronşit , göğüs hastalıkları ve balgam sökmede kullanılır.
Öksürüğü keser.
Baş dönmesine iyi gelir.
Denge sağlamada yararlıdır.
Romatizmaya iyi gelir.
Kanı temizler.
Kansızlığı önler.
Yağ yakıcıdır.
Kansere karşı koruyucudur.
Sigaranın zararlarını önler.
Kan şekerini azaltır.
Bakterilerin oluşumunu engeller.
Bağırsak solucanlarını öldürür.
Tere suyuyla yıkanan saçlarda kepek olmaz ve saç dökülmesini önler.
Sabah içilen bir bardak tere suyu organizmayı harekete geçirir.
Soğan ve tere suyu karıştırılıp içilirse güzel bir ten sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder