1 Temmuz 2013 Pazartesi

SEMİZOTU...



Semizotu...Beslenmemizin önemli bir ögesi olmalı ama ne yazık ki çoğumuz tüketmiyor..Büyük yaşam alanlarının bize vermiş olduğu dezavantaj...Daha modern yaşamak için yok ettiğimiz doğanın bir parçası..Ama benim gibi kaybolmamış değerlerin olduğu bir yerdeyseniz şanslısınız...
Semizotunun faydaları ve zararları üzerine bu yazım...Semizotu yüksek oranda lif içeriği sebebiyle iyi bir  bağırsak çalıştırıcı...Bağırsakları yumuşatarak kabızlığa iyi geliyor.Beyni dinlendirip  , sinirleri yatıştırıyor ve uzun süreli kullanımında uyku sorunu yaşayanlara iyi geliyor...Soğuk algınlığına karşı vücudu koruyor.İdrar söktürücü özelliği var.Kanı temizliyor.Kalbe iyi geliyor çünkü omega-3 içeriyor..Vücuttaki ağrılara ve gut hastalığına iyi geliyor..Formda kalmak isteyenler için mükemmel bir besin çünkü az kalorili besinler içinde..
Semizotunun koyu yeşil yapraklıları tercih edilmeli.Yemeği , salatası , çorbası , böreği yapılan semizotunu pişirirken bekletmemek çok önemli.Doğrarken ellerimizi kullanmalıyız ve hiç bekletmeden hemen pişirmeliyiz yada tüketmeliyiz.Fazla bekleyen semizotundaki askorbik asit oksidaz enzimi açığa çıkıyor ve c vitaminin kaybına neden oluyor.
Semizotu iyi temizlenmeli ve yıkanmalı..Yapraklarının yanında körpe dalları da tüketilmeli..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder