KALEM BÖREK
Kalem börek, kalem börek benim küçük oğlanın sürekli
ağzında… ‘Okulda kalem börek yedik anne bana kalem börek yapar mısın?’ En
sonunda okuldan öğrendim artık kalem börek nedir neyin nesidir diye.. Meğerse
bildiğimiz sigara böreğiymiş. Ama helal olsun adı sigaradan daha güzel. Tadı
belki aynı ama adı destanlaştı bizim evde. Yapımını çok uzun uzun anlatmaya
gerek yok aslında. Malum hepimiz çocukluğumuzun bir dönemi bu lezzetle
karşılaştık hatta onunla büyüdük desem yalan olmaz. Bu nedenle tarif için çok
zaman harcamaya gerek yok. Ama yine de kısaca girelim tarife isterseniz.
Malzemeler:
- El açması olurda daha iyi olur ama benim için her zaman öncelik hazır yufka (malum ben yufka açmayı bilmediğim için birazda mecbur oluyor benim için.)
- Hazır yufkayı tercihe göre üç, dört ya da altı adet
- İç malzeme ki lor olabilir, beyaz peynir olabilir, haşlanmış patates olabilir ya da çökelekli maydanoz, dereotu ya da ıspanak veya pazı olabilir. İç malzemesi tamamen kişisel tercih
- Sıvı yağ
Yapılışı:
Ben bu sefer ince olmasın daha kalın olsun diye yufkaları
dörde böldüm. Dört eşit parçaya bölünmüş yufkaların her tarafına eşit oranda iç
malzeme serptikten sonra üçgenin ince köşesine doğru sağdan ve soldan içe doğru
katlanmış yufkaları sarıyoruz. Açılmasın diye ucunu su ile yapıştırıp kızgın
yağda pembeleşene kadar pişiriyoruz. İşte bu kadar.
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder