15 Temmuz 2015 Çarşamba

ACI OT




Merhabalar...
Yine otlu bir tarif. Yöresel bir yemek hatta yakın coğrafyalarda bile farklı pişirilen bir tarif.
Acı ot sarmaşık bıcık da denilen bu bitki türü egenin her dağlık ve taşlık yöresinde bulunuyor.
İzmir de özellikle pazarda bile bu bitkiye rastlamak mümkün. Hatta hafta sonu gittiğiniz dağlık piknik yerlerinde bile azıcık dolaşarak rahatlıkla bulabilirsiniz.
Gelelim tarife..

Malzemeler:

Bir ya da iki demet sarmaşık
üç büyük boy pırasa yaprağı
İki baş soğan
bayat ekmek
zeytin yağı bir su bardağı kadar
tuz

Yapılışı:

Önce pırasa yaprakları güzelce yıkanır ve ince ince doğranır.
İki baş soğan da kabuklarından temizlenip ince ince kıyılır. Ben yarım ay şeklinde 
doğramayı seviyorum ama yemeklik de doğranabilir.
Kuru soğan ve pırasa derin bir tavaya alınarak kavrulur.
Önceden ayıklanıp yıkanmış sarmaşık kuru bir havlu yardımı ile güzelce kurutulur ve biraz dinlendirildikten sonra ince ince kıyılır. Islak olarak ve dinlenmeden doğranan sarmaşıkların tadı ne yazık ki acımsı oluyor bu nedenle iyice kurutmak gerekli.
Kavrulan malzemelere eklenir. Yumuşayan sarmaşıklara bayat ekmekler de eklenerek biraz daha tavada karıştırılır.
Ocaktan alınarak servis yapılır.
Afiyet ve sağlıkla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder