PATATES HAMURLU MAYDANOZLU POĞAÇA
Evde kalan, fazla gelen ya da artan malzemeleri kullanarak
onlardan yeni bir şeyler üretmeyi seviyorum ben. Bugünde yine artan bir
malzemeden poğaça yaptım. Bakalım siz ne diyeceksiniz. Görüntü süper oldu bana
göre tadı da bir harika… EE daha ne olsun. Şimdiden afiyet olsun tabii ki.
Unutmadan kolay gele…
Malzemeler:
- Bir su bardağı patates püresi
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir demet maydanoz
- Bir yumurta
- İki paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurta karıştırma kabına alınır ve güzelce çırpılır. Yoğurt
eklenir çırpmaya devam edilir. Yumurta ve yoğurt iyice birbirine karıştıktan
sonra sıvı yağ eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Yağ, yumurta ve yoğurt
homojen olarak iyice karıştığında patates püresi eklenir ve aynı homojen
karışım elde edene kadar çırpılır. Patates püresi eklendikten sonra ki çırpma
işlemi biraz daha uzun sürecektir. En son kabartma tozu ve tuz eklenir.
Kabartma tozu hamurun her yanına işledikten sonra yavaş yavaş un ilave edilir
ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. İstenilen büyüklükte ve
istenilen şekillerde poğaça yapılır. Ben normal poğaça şekli verdim ama içini
boş bıraktım. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış yüz yetmiş derece
fırında pişirilir.
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder