TUZLU KEK
TUZLU
SEBZELİ KEK
Kulağa biraz
değişik gelse de tadı damaklarda kalacak olan bir lezzet. Yapması kolay ve
yemesi de ağzı yormadan çok kolay bir lezzet. Sebze yemeyen çocuklar için
tercih edilebilir. Gerçi sebze demek ne kadar doğru bilemem ama bol yeşillikli
olunca rengi sebze rengi olunca adı da otomatik olarak sebzeli kek oluyor. Yapım
aşamasında bana sorarsanız çok fazla tarife bağlı kalmayın derim. İstediğiniz şekilde
değişiklik yapılabilir bence malzemelerde. Bu tarz tatları ben her defasında
değişik yapıyorum. Yani her defasında içindeki malzemelerden değişiklik
yapıyorum. Şimdi gelelim tarife:
Malzemeler:
- Üç yumurta
- Bir bardak yoğurt
- Bir bardak sıvı yağ
- İki çay kaşığı karbonat
- Bir demet taze soğan
- Bir demet dereotu
- Bir demet maydanoz
- Üç dört dal taze nane
- Bir çay bardağı rende kaşar
- Bir şeker kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurtalar güzelce
çırpılır. Sırası ile yoğurt ve yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Tuz,
kabartma tozu eklenir iyice karıştırılan harca ince ince kıyılmış tüm
yeşillikler eklenir.( yeşillikler ince ince kıyıldıktan sonra suyunun süzülmesi
için süzgeçte ya da kağıt havlu arasında bir müddet bekletilmelidir.)
yeşillikler eklendikten sonra yavaş karıştırılır. En son olarak da kaşar
peyniri ve un konularak yarı akışkan bir hamur elde edilir ve önceden ısıtılmış
yüz seksen derecede pişirilir.
Afiyet ve
sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder