4 Mayıs 2015 Pazartesi

TUZLU KEK


TUZLU KEK





TUZLU SEBZELİ KEK

Kulağa biraz değişik gelse de tadı damaklarda kalacak olan bir lezzet. Yapması kolay ve yemesi de ağzı yormadan çok kolay bir lezzet. Sebze yemeyen çocuklar için tercih edilebilir. Gerçi sebze demek ne kadar doğru bilemem ama bol yeşillikli olunca rengi sebze rengi olunca adı da otomatik olarak sebzeli kek oluyor. Yapım aşamasında bana sorarsanız çok fazla tarife bağlı kalmayın derim. İstediğiniz şekilde değişiklik yapılabilir bence malzemelerde. Bu tarz tatları ben her defasında değişik yapıyorum. Yani her defasında içindeki malzemelerden değişiklik yapıyorum. Şimdi gelelim tarife:

Malzemeler:

  • Üç yumurta
  • Bir bardak yoğurt
  • Bir bardak sıvı yağ
  • İki çay kaşığı karbonat
  • Bir demet taze soğan
  • Bir demet dereotu
  • Bir demet maydanoz
  • Üç dört dal taze nane
  • Bir çay bardağı rende kaşar
  • Bir şeker kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

Yumurtalar güzelce çırpılır. Sırası ile yoğurt ve yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Tuz, kabartma tozu eklenir iyice karıştırılan harca ince ince kıyılmış tüm yeşillikler eklenir.( yeşillikler ince ince kıyıldıktan sonra suyunun süzülmesi için süzgeçte ya da kağıt havlu arasında bir müddet bekletilmelidir.) yeşillikler eklendikten sonra yavaş karıştırılır. En son olarak da kaşar peyniri ve un konularak yarı akışkan bir hamur elde edilir ve önceden ısıtılmış yüz seksen derecede pişirilir.

Afiyet ve sağlıkla…








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder