24 Haziran 2015 Çarşamba

PANCAR KAVURMASI



Bir ege hatta İzmir yemeği ile yeniden merhaba...
Pancar kavurması hem lezzetli hem de görsel olarak şık bir yemektir bizim buralarda.
Neredeyse yılın her ayı pancar bulmak gayet kolay buralarda. Ama özellikle kış aylarının olmazsa olmazı bence. Hem yemek hem de salata olarak sunulabilecek güzel bir ara sıcak aslında.
Sarımsaklı yoğurt eklendiği için görsel anlamda salata grubunda da sayılabilir. Yapımı da gayet kolay salında. Malzemesi uygun fiyatlı yapması kolay. Gelelim tarife.

Malzemeler:

Bir kilo pancar
Bir kaşık salça
bir su bardağı kadar zeytin yağı
tuz

Servis için:

Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Önce pancarlar güzelce yıkanır ve yaprakları ayıklanır. Düdüklü tencerede pancarlar yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan yumuşamış pancarların kabukları el yardımı ile soyulur. Kabukları soyulan pancarlar rendelenir. Tavaya yağ ve salça konulur az biraz kavrulur. Bu esnada pancar yaprağı ince ince kıyılarak önden kavrulabilir tercihen. Rendelenen pancar tavaya eklenir ve kavrulur. Tuzu eklenir. Suyunu çok çektirmeden kavrulur ve ocaktan alınır.
Soğuyan pancar kavurmasına sarımsaklı yoğurt eklenerek servis yapılır.
Afiyet ve sağlıkla...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder